Menu Sluiten

Papiervernietigers


Papiervernietigers

Informatie over papiervernietigers.

Een papiervernietiger of papierversnipperaar, ook wel shredder genoemd, versnippert papieren zodat de tekst niet meer gelezen kan worden.

De AVG-wet, waar bedrijven in Europa aan moeten voldoen, zorgt ervoor dat persoonsgegevens vernietigd moeten worden wanneer deze niet meer worden gebruikt en/of wanneer jij aan een bedrijf vraagt of ze jouw gegevens willen vergeten. Het vernietigen van papier met persoonsgegevens is hierdoor in principe verplicht. Volgens experts is een papiervernietiger van klasse 4 of hoger voldoende om papieren op de juiste manier te vernietigen

Papiervernietigers zijn mechanische apparaten die worden gebruikt om papier in reepjes of stukjes papier te snijden. Bedrijven, overheidsinstanties en veel particulieren gebruiken papiervernietigers om vertrouwelijke, persoonlijke of anderszins gevoelige informatie volledig te vernietigen. Vroeger waren papiervernietigers alleen te vinden in topgeheime kantoren van overheidsinstellingen. Gelukkig kan tegenwoordig bijna iedereen een papiervernietiger van hoge kwaliteit kopen.

Papiervernietigers zijn er in verschillende soorten en maten. De grootte van het apparaat zal afhangen van wat voor soort documenten u nodig hebt om te versnipperen. U wilt bijvoorbeeld geen kleine papierversnipperaar voor versnipperde juridische documenten, omdat die te delicaat zijn om te verwerken. Papiervernietigers moeten ook krachtig genoeg zijn om papieren snel en gemakkelijk te versnipperen.

Kleine papierversnipperaars zijn ontworpen om een kleine hoeveelheid papier in een keer te versnipperen. De kleinere machine heeft een lage versnipperingsgraad en een korte versnipperingstijd. Dergelijke machines moeten een minimale papiercapaciteit van A4 hebben en een maximaal decibelniveau van 150 decibel. Als u van plan bent om veel papier te versnipperen, dan kunt u overwegen om een zwaar model aan te schaffen.Commerciële papiervernietigers zijn er in meer varianten. Ze zijn meestal gemaakt van versterkte staalconstructie en bevatten veiligheidsmaatregelen zoals brandwerendheid en sabotageweerstand. Het is niet ongewoon om een veiligheidsalarm systeem opgenomen in een commerciële versnipperaar te vinden. Als u wilt dat uw gevoelige informatie wordt vernietigd in een gecontroleerde omgeving, dan moet je een professionele versnippering bedrijf om uw papieren te versnipperen. Info over papiervernietigers

Vragen over Papiervernietigers

Industriële papiervernietigers worden gebruikt voor de vernietiging van gevoelige informatie voor bedrijven die handelen in gevaarlijke stoffen. Zij versnipperen de documenten zonder het originele materiaal te vernietigen. Industriële papiervernietigers die papieren versnipperen zijn meestal grote machines.

Als u zeer gevoelige informatie moet vernietigen of u wilt een heleboel papieren in één keer versnipperen, dan moet u een professioneel papiervernietigingsbedrijf inschakelen om uw papieren voor u te versnipperen.

Papiervernietigers verschillen ook in de manier waarop ze werken. U kunt kiezen tussen een hoog beveiligingsniveau voor uw documenten of een laag beveiligingsniveau om uw documenten veilig te houden. Hoog beveiligingsniveau versnipperaars kunnen alleen een document te versnipperen op een zeer hoge snelheid, terwijl een lage veiligheid versnipperaars zijn in staat om papieren te versnipperen op lagere snelheden. Als u de beste veiligheidsmaatregelen voor uw vertrouwelijke informatie nodig hebt, dan moet u kiezen voor een papierversnipperaar of shredder met een hoog veiligheidsniveau.

Meer info over papiervernietigers nu op www.sercu.be.

Tags

Elektrische Stapelsnijders | Handmatige Stapelsnijders | Hoge Capaciteit Papiervernietigers | Ideal Papiervernietigers | Ideal Snijmachines | Ideal Vouwmachines | Kantoor Papiervernietigers |